Den uundgåelige udfordring

Når gamle vaner og slette karaktertræk bliver forhindrende og svære at blive kvit, er det oftest forbundet med at din opmærksomhed er blevet sløvet og din evne til at “lytte indad” er nedsat.

Det er der rigtig mange og gode grunde til, og det er ikke nødvendigvis fordi du skiller dig ud fra mængden på den konto.

Når “det gode liv” bliver en vane, og du for det meste føler dig forholdsmæssig tryg og veltilpas, er der jo i sagens natur ingen umiddelbar grund til at være hyperopmærksom på de små detaljer.

Tingene glider i deres vante skurre, og det er godt…. Eller er det?

Den lille uro, der bliver ved med at dukke op med jævne mellemrum;

  • Hvem er jeg?
  • Hvad laver jeg her?
  • Hvad vil jeg med mit liv?
  • Hvordan får jeg det jeg ønsker mig?

Det er nogle af de spørgsmål der kan komme på tværs af dagligdagens trygge trivialitet. Som benspænd og snubletråde, der let kan ignoreres og pakkes væk.

For “alt er jo godt”… Eller er det?

Når den indre tvivl melder sin ankomst, er der ingen lette løsninger, eller svar at hente i den ydre verden. Ingen andre kan med et trylleslag give dig svar på dine spørgsmål. Ingen andre kan fjerne den lille tvivl, der som en parasit trækker energi ud af dit liv.

Ingen andre – end dig selv – kan undersøge det tilbunds og mærke ind i substansen af den uro du måtte pakke af vejen og ignorere.

Det er et af de grundliggende ben vi arbejder udfra i Mandecirklen; At genvinde sensitivitet, og øge den indre opmærksomhed.

Uden den:

  • Hvorfra skulle du kunne fremstå autentisk og troværdig?
  • Hvorfra skulle du kende dine værdier og dine grænser?
  • Hvorfra skulle du kende dine ønsker og dybeste behov?

Tænk lidt over det og mærk eventuelt ind i det…

En vigtig forudsætning

Som du måske har bemærket, er er behovet for tryghed og vished ofte det der står forhindrende i vejen for at få kigget på det der niver dig i røven, det der svært at håndtere.

At have behov for tryghed er ikke et tegn på svaghed, men snarere en grundliggende forudsætning der skal mødes, for at kunne lave dybtgående forandringer.

Trygheden handler om at have garanti for ikke at blive udskammet eller udstødt når korthuset vælter og alt kommer for en dag.

Trygheden består i at alt det grimme, uhensigtsmæssige og det skamfulde, også har en plads og er velkommen.

Først når frygten for at blive udstødt og skammet ud er elimineret, er det mulig at se frygten for forandring i øjnene.

Den sunde frygt, der helt naturligt følger af at vælge noget nyt og ukendt.

Krigerens frygt, der er med til at skærpe din årvågenhed og din opmærksomhed.